Raskere tilbake fra idrettsskader

Oppdatert: 16.08.2019

 

Å være i bevegelse er kanskje det viktigste man kan gjøre for å holde seg frisk, men den fysiske aktiviteten innebærer risiko i seg selv.

Forfatter: Anmar Numan
01.09.2019

Den amerikanske fotballspilleren Hines Ward pådro seg en alvorlig skade i kneet to uker før Super Bowl finalen i 2009. Likevel ble laget Pittsburgh Steelers ble Super Bowl Champions, og Hines Ward kåret til banens beste. En lokal injeksjon med stamceller, satt kort tid etter skaden, fikk æren for at han klarte å spille, og vinne finalekampen kun to uker etter skaden.

Laglegen ble genierklært, og den til da uvanlige behandlingsformen ble slått stort opp i amerikanske medier. Siden har metoden vært hyppig brukt i internasjonal idrettsmedisinen, også i Sør-Norge tilbys den av flere private aktører.

Tanken bak behandlingen er at vekstfaktorene skal optimalisere vevsregenerering hos pasienten gjennom å trigge kroppens egne tilhelingsmekanismer.

Våre leger vet hvor viktig det er at idrettsutøvere får riktig behandling, til riktig tid.
Ved Stamcellehuset er rehabilitering av sportsskader en integrert del av den medisinske strategien.


Tiger Woods’ berømte comeback


Tiger Woods er kjent for sin vilje, og evne til å vinne.

Golf har gjennom de siste 10-årene nesten blitt synonymt med Tiger Woods. Den 43-årige stjernespilleren var imidlertid svært plaget med flere idrettsskader tidlig i sin karriere.

tiger.jpg

Tiger Woods fikk sin første alvorlige kneskade allerede i 2007 da han rev det venstre korsbåndet.  Dette førte til at han i april 2008 var nødt til å gjennomgå rekonstruktiv kirurgi av korsbåndet

Ifølge Tiger Woods hadde han store plager etter operasjonen, og mente at korsbåndet ikke reagerte bra på operasjonen.

Tiger Woods og stamcelleterapi

Etter å ha slitt for å gjenvinne sin tidligere styrke og funksjonalitet i kneet, bestemte han seg for å ta en annen tilnærming til skaden. Woods´ agent tok kontakt med den kjente sportslegen Dr. Tony Gala.

Dr. Gala konkluderte at stamcellebehandling var den riktige fremgangsmåten for å løse Tigers´utfordringer.

Ifølge Woods selv var stamcellebehandlingen av kneet vellykket, og han var klar for den kommende sesongen.

2009 ble en av de beste årene i Tiger Woods karriere. Han vant 4 internasjonale turneringer, BWM Championship, og World Golf Championship.

I senere år har han flere ganger brukt sine egne stamceller til å behandle andre idrettsrelaterte skader.

Det samme har andre internasjonale idrettsutøvere som Rafael Nadal - Tennis, Hines Ward – Super Bowl Champion MVP.

Behandlingene våre leger anvender har gitt svært gode resultater for idrettsutøvere. Pasientene kommer raskere tilbake fra skader, og kan gjenoppta den fysiske mosjonen tidligere.

Det gjelder spesielt i skader som tennisalbue, kroniske og akutte skader i akilles, leddbåndskader, muskeltrauma, og eldre brudd som gror dårlig.